Hanuman Chalisa in Hindi | hanuman chalisa lyrics | Hanuman Chalisa in English

Hanuman Chalisa in Hindi | hanuman chalisa lyrics | Hanuman Chalisa in English | hanuman chalisa hindi mein

Hanuman Chalisa in Hindi

What is in Post

श्री हनुमान चालीसा का पाठ हिंदू धर्म में लगभग सभी श्रद्धालु हर रोज ये मंगलवार या शनिवार को करते हैं। हनुमान चालीसा के पाठ से पाठकर्ता की कामनाएं भी पूरी होते हैं। हनुमान चालीसा का पाठ हनुमान जी के चित्र या प्रतिमा के सामने करना ही करना चाहिए। हनुमान चालीसा, गोस्वामी तुलसीदास जी की रामायण के बाद सबसे प्रसिद्ध रचना है।

Hanuman chalisa in hindi and english

श्रीगुरु चरन सरोज रज
निजमनु मुकुरु सुधारि 
बरनउँ रघुबर बिमल जसु
जो दायकु फल चारि

बुद्धिहीन तनु जानिके, सुमिरौं पवन-कुमार
बल बुधि बिद्या देहु मोहिं, हरहु कलेस विकार

जय हनुमान ज्ञान गुन सागर
जय कपीस तिहुँ लोक उजागर
राम दूत अतुलित बल धामा
अंजनि-पुत्र पवनसुत नामा

महाबीर बिक्रम बजरंगी
कुमति निवार सुमति के संगी
कंचन बरन बिराज सुबेसा
कानन कुण्डल कुँचित केसा

हाथ बज्र औ ध्वजा बिराजे
काँधे मूँज जनेउ साजे
शंकर सुवन केसरी नंदन
तेज प्रताप महा जग वंदन

बिद्यावान गुनी अति चातुर
राम काज करिबे को आतुर
प्रभु चरित्र सुनिबे को रसिया
राम लखन सीता मन बसिया

सूक्ष्म रूप धरि सियहिं दिखावा
बिकट रूप धरि लंक जरावा
भीम रूप धरि असुर सँहारे
रामचन्द्र के काज सँवारे

लाय सजीवन लखन जियाये
श्री रघुबीर हरषि उर लाये
रघुपति कीन्ही बहुत बड़ाई
तुम मम प्रिय भरतहि सम भाई

सहस बदन तुम्हरो जस गावैं
अस कहि श्रीपति कण्ठ लगावैं
सनकादिक ब्रह्मादि मुनीसा
नारद सारद सहित अहीसा

Hanuman chalisa in hindi

जम कुबेर दिगपाल जहाँ ते
कबि कोबिद कहि सके कहाँ ते
तुम उपकार सुग्रीवहिं कीन्हा
राम मिलाय राज पद दीन्हा

तुम्हरो मंत्र बिभीषन माना
लंकेश्वर भए सब जग जाना
जुग सहस्र जोजन पर भानु
लील्यो ताहि मधुर फल जानू

प्रभु मुद्रिका मेलि मुख माहीं
जलधि लाँघि गये अचरज नाहीं
दुर्गम काज जगत के जेते
सुगम अनुग्रह तुम्हरे तेते

राम दुआरे तुम रखवारे
होत न आज्ञा बिनु पैसारे
सब सुख लहै तुम्हारी सरना
तुम रच्छक काहू को डर ना

आपन तेज सम्हारो आपै
तीनों लोक हाँक तें काँपै
भूत पिसाच निकट नहिं आवै
महाबीर जब नाम सुनावै

नासै रोग हरे सब पीरा
जपत निरन्तर हनुमत बीरा
संकट तें हनुमान छुड़ावै
मन क्रम बचन ध्यान जो लावै

सब पर राम तपस्वी राजा
तिन के काज सकल तुम साजा
और मनोरथ जो कोई लावै
सोई अमित जीवन फल पावै

चारों जुग परताप तुम्हारा
है परसिद्ध जगत उजियारा
साधु सन्त के तुम रखवारे
असुर निकन्दन राम दुलारे

अष्टसिद्धि नौ निधि के दाता
अस बर दीन जानकी माता
राम रसायन तुम्हरे पासा
सदा रहो रघुपति के दासा

तुह्मरे भजन राम को पावै
जनम जनम के दुख बिसरावै
अन्त काल रघुबर पुर जाई
जहाँ जन्म हरिभक्त कहाई

और देवता चित्त न धरई
हनुमत सेइ सर्ब सुख करई
सङ्कट कटै मिटै सब पीरा
जो सुमिरै हनुमत बलबीरा

जय जय जय हनुमान गोसाईं
कृपा करहु गुरुदेव की नाईं
जो सत बार पाठ कर कोई
छूटहि बन्दि महा सुख होई

जो यह पढ़ै हनुमान चालीसा
होय सिद्धि साखी गौरीसा
तुलसीदास सदा हरि चेरा
कीजै नाथ हृदय महँ डेरा

पवनतनय संकट हरन, मंगल मूरति रुप
राम लखन सीता सहित, हृदय बसहु सुर भूप

सियावर रामचंद्र जी की जय

Jai Hanuman | जय हनुमान ज्ञान गुण सागर।

हनुमान जी को प्रसन्न करने के उपाय

हनुमान जयंती की हार्दिक शुभकामना

hanuman chalisa in hindi pdf

Download

Hanuman Chalisa in English

Shree Guru Charan Saroj Raje
Nijamanu Mukuru Sudhari
Baranau Raghubar Bimal Jasu
Jo Dayaku fal chaari

Buddhi hin Tanu jaanike, Sumirau pawan-kumar
Bal Buddhi Bidhya Dehu Mohi, Haratu Kalesh Bikaar

Jai Hanuman gyan gun sagar
Jai Kapis tihun lok ujagar
Ram doot atulit bal dhama
Anjaani putra Pavan sut nama

Mahabir Bikram Bajrangi
Kumati nivar sumati ke sangi
Kanchan varan viraj subesa
Kanan kundal kunchit kesa

Hath vajra aur dhvaja viraje
Kaandhe moonj janeyu saje

Shankar suvan kesri nandan
Tej pratap maha jag vandan

Vidyavan guni ati chatur
Ram kaj karibe ko aatur
Prabu charitra sunibe ko rasiya
Ram Lakhan Sita man basiya

Sukshma roop dhari siyahi dikhava
Vikat roop dhari lank jarava
Bhima roop dhari asur sanghare
Ramachandra ke kaj sanvare

Laye Sanjivan Lakhan jiyaye
Shri Raghuvir harashi ur laye
Raghupati kinhi bahut badai
Tum mam priye Bharat hi sam bhai

Sahas badan tumharo yash gaaveA

sa kahi Shripati kanth lagave

Sankadhik Brahmadi Muneesa
Narad Saarad sahit Aheesa

Yam Kuber Digpaal jahan te
Kavi Kovid kahi sake kahan te
Tum upkar Sugreevahin keenha
Ram milaye rajpad deenha

Tumharo mantra Vibheeshan maana
Lankeshwar bhaye sab jag jana
Yug sahastra jojan par Bhanu
Leelyo tahi madhur phal janu

Prabhu mudrika meli mukh mahee
Jaladhi langhi gaye achraj nahee
Durgam kaj jagath ke jete
Sugam anugraha tumhre tete

Ram dwaare tum rakhvare
Hoat na agya binu paisare
Sub sukh lahae tumhari sar na
Tum rakshak kahu ko dar naa

Aapan tej samharo aapai
Teenhon lok hank te kanpai
Bhoot pisaach nikat nahin aavai
Mahavir jab naam sunave

Nase rog harae sab peera
Japat nirantar Hanumant beera
Sankat te Hanuman chudavae
Man kram vachan dhyan jo lavai

Sab par Ram tapasvee raja
Tin ke kaj sakal Tum saja
Aur manorath jo koi lavai
Soi amit jeevan phal pavai

Charon jug partap tumhara
Hai persidh jagat ujiyara
Sadhu Sant ke tum rakhware
Asur nikandan Ram dulhare

Ashta sidhi nav nidhi ke dhata
As var deen Janki mata
Ram rasayan tumhare pasa
Sada raho Raghupati ke dasa

Tumhare bhajan Ram ko pavai
Janam janam ke dukh bisraavai
Anth kaal Raghuvir pur jayee
Jahan janam Hari Bakht Kahayee

Aur Devta chit na dharahi
Hanumanth sehi sarve sukh karehi
Sankat kate mite sab peera
Jo sumirai Hanumat balbeera

Jai Jai Jai Hanuman Gosayin
Kripa karahu Gurudev ki nyahin
Jo sat bar path kare kohi
Chutahi bandhi maha sukh hohi

Jo yah padhe Hanuman Chalisa
Hoye siddhi sakhi Gaurisa
Tulsidas sada hari chera
Keejai nath hridaye mein dera

Pavan tanay sankat harana,
Mangal moorati roop I
Ram Lakhan Sita sahit,
Hridaya basahu sur bhoop II

  • Hanuman Ji Ki Aarti Lyrics

अगर आप रोजाना नहाने के बाद हनुमान चालीसा का पाठ करते हैं, तो आपको नई ऊर्जा का एहसास होता है, साथ ही जिंदगी के दुख दूर होते हैं। रामभक्त हनुमान जी को प्रसन्न करना है तो मंगलवार और शनिवार को हनुमान चालीसा का पाठ जरूर करना चाहिए.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Recommended
Moral Stories In Hindi Te ali Rama और घोड़े का…
Cresta Posts Box by CP